Muisteloita ja Museokoira


Jännittää. Huomenna on EEMU -hankkeen päätösseminaari ja monta mielenkiintoista puhujaa tulossa paikalle. Kysymyksiä ja keskustelua varmasti herää tai ainakin herättelee. Hanke ei onneksi aivan vielä päätyy, mutta kuitenkin on täytynyt alkaa kirjoittamaan loppuraporttia ja päättelemään keskeneräisiä kudelmia.

Hirveän paljon on tapahtunut, kun viimeksi ehdin kuukausi sitten tänne päivittämään asioita.

1.11. Näin Ylen aamu-tv:ssä Joutsenon Pitäjäntuvalla toimivan yrittäjän. Aamu-tv:ssä hän ei niinkään kertonut pitäjäntuvalla toimivan yrityksensä Teemataiteen toiminnasta, vaan esitteli koiraansa Alexia, joka on yksi Suomen harvoista koulukoirista. Koira on kuulemma kelpo apu sosiaalisissa tilanteissa. Uutinen on julkaistu Etelä-Karjalan uutisissa31.10.2012.

Koulukoira Alexia voi myös toisinaan tavata pitäjäntuvan toiminnassa. Samaisen koiran voi pyytää Teemataiteen jouluaiheisten työpajojen päätähdeksi, sillä hän viihtyy myös joulumuorin seurassa. Tuleekohan Alexista Suomen ensimmäinen museokoira?
Museon ja yritystoiminnan yhteistyö on sujunut hyvin Joutsenossa. Pitäjäntupa on siitä hyvä paikka yhdistää museo ja yritystoiminta, että tilat saadaan erotettua toisistaan. Yrittäjä toimii rakennuksen tuvassa ja museotilat on sijoitettu kamareihin. Näin ei tarvitse museoihmisenä tukka pystyssä heti, kun ajattelee museokoiraa mukana pitäjäntuvan arjessa.

Lisää iloisia uutisia:
Viime viikon lopulla saimme julkaistua ensimmäisen Etelä-Karjalan paikallismuseoita mainostavista videoista. Tämä on kuvattu Parikkalassa. Järjestimme siellä Taito Etelä-Karjalan toimipisteen kanssa muistelutapahtuman. Muistelussa haluttiin kerätä paitsi muistoja Hauta-Olliin liittyen, myös tarinoita liittyen meijerimuseoon tai saunameijereihin. Erityisesti vaihdepuhelin kirvoitti kertomaan tarinoita. Videolla esitellään osa. 

Muistoja Parikkalasta -video löytyy Youtubesta.
Kommentit