Yläkoululaisia osallistamassa

Yläkoululaiset verkkonäyttelyä suunnittelemassa

Lappeenrannan museot tekevät Museoviraston Innovatiiviset hankkeet -avustuksella yläkouluikäisille suunnattua verkkonäyttelyä Karjalankannaksen alueen historiasta. Verkkonäyttely liittyy museoon esille tulevaan Avojaloin - 10 elämää Karjalan Kannaksella -näyttelyyn, mutta toimii myös itsenäisenä kokonaisuutena. Näyttelyä tehdään parhaillaan ja se julkaistaan huhtikuun lopussa. Verkkosisältöjen ja erilaisten toiminnallisuuksien suunnittelussa on ollut mukana ryhmä Kesämäenrinteen koulun 8A-luokan oppilaita historianopettajansa Anu Sihvon johdolla. Mitä he sitten ovat tehneet? Annetaan tyttöjen itse kertoa:

Olemme olleet mukana Karjalan Kannas-nettisivun suunnitteluprojektissa. Olemme ennakkoon tutustuneet Karjalan Kannakseen netin avulla ja saaneet tehtäväksi kysellä sukulaisiltamme mahdollisista juurista Karjalan Kannaksella.
   Olemme käyneet kokouksessa museon toimistolla keskustelemassa siitä, että millainen sivun tulisi olla. Meidän mielestä hyvä nettisivu on sellainen, että sivulla on muuta kiinnostavaa tekstin lisäksi. Kävimme myös museossa tutustumassa Lappeenrannan ja Viipurin historiaan.
   Osallistuimme museon toimistolla seminaariin, jossa saimme kertoa kokemuksiamme puheen muodossa. Seminaarissa Aino, Elina ja Karoliina kertoivat sukulaistensa muistoista Karjalan Kannaksen ja sodan ajalta. He haastattelivat isovanhempiaan, jotka kertoivat omien vanhempiensa kokemuksista.
   Ennen verkkosivuston julkaisua meidän koululle tuli vierailemaan verkkosivuston tekijä ja museon työntekijä, jotka antoivat meidän kokeilla verkkosivun demoa. Saimme antaa siitä palautetta, jotta sitä voitaisiin vielä parantaa ja tehdä oppilaille helpommaksi käyttää.


Kesämäenrinteen 8A-luokan tytöt

Kuva: Uimareita Kuokkalan rannalla 1935. Etelä-Karjalan museo


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Etelä-Karjalan kadonneet kalmistot – Lappeenrannan Seurahuoneen kalmisto

Kaupunkinäkymiä Lappeenrannan vanhan vesitornin näköalatasanteelta

Kävellen Lappeenrantaa tutuksi Lappeenrannan vanhojen sahojen maisemia