TET-harjoittelussa taidemuseossa


Kuluneella viikolla Etelä-Karjalan taidemuseossa oli TET-harjoittelija, 15-vuotias Silja. Blogitekstissä hän kertoo kokemuksiaan museon monipuolisesta työstä. Kuvassa Silja seinän takana ikkunaa pimentämässä

   Kuva: Mona Taipale

Olin työharjoittelussa viikon ajan Etelä-Karjalan taidemuseossa. Työ oli yllättävän monipuolista ja huomasin, miten kaikkeen kuuluu oikeasti todella paljon erilaista työtä ja organisointia. Olin museossa pari viikkoa ennen ison Avojaloin-näyttelyn avautumista. Näyttely käsittelee Karjalankannasta. Se on iso näyttely, huhtikuusta loppiaiseen. Näyttelyn organisointi on myös ollut todella iso projekti. Näyttely jakautuu molempiin Etelä-Karjalan museoon ja taidemuseoon, ja siihen kuuluu myös nettinäyttely varsinkin koululaisia varten.  

Koska itsekin olen vielä koululainen, sain työviikkoni aikana esimerkiksi katsoa juuri tätä nettinäyttelyä ja antaa siitä palautetta. Viikkoni aikana sain myös pystyttää metsää pienoismalliin sekä tehdä itse julisteen yhtä tulevaa tapahtumaa varten. Tästä pidin kovasti.

Sain myös nähdä, kuinka sisään tuotuja näyttelyesineitä tarkastettiin ja niiden mahdolliset vauriot merkattiin ylös. Sain myös pitää pöytäkirjaa kokouksessa, arkistoida asioita toimistossa kuten myös museon kaupassa. Pääsin myös käymään Wolkoffin talomuseossa opastetulla kierroksella. Hauskaa oli myös päästä ahtautumaan seinän ja ikkunan väliin ikkunanpimennyshommiin (koska muut eivät mahtuneet niin pieneen tilaan).

Ilmapiirikin museossa on ollut todella kiva. Kuvittelin ehkä museon hiljaiseksi paikaksi, mutta täällä ollessani olen puhunut paljon ja nauranut myös, varsinkin kahvitauoilla. Museossa oli minusta hauska työskennellä, kun joka päivä oli erilainen, ja ei ainakaan koskaan tullut tylsää, kun pääsin kokeilemaan juuri kaikkea mahdollista, toimistotyöstä näyttelyiden fyysiseen puoleen.

Kiitoksia todella paljon mielenkiintoisesta viikosta!

Kuvassa Silja ja ohjaaja-Mona ikkunanpimennyshommissa.
Kommentit

  1. Ihanaa kuulla, että nuoret saavat positiivisia museokokemuksia työkokeilujenkin kautta! Olisinpa itsekin tajunnut aikoinani hyödyntää saman työelämään tutustumisen museossa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti