Wolkoffin talomuseon talvi

Wolkoffin talomuseon talvi

Tunnelmallisen joulun jälkeen Wolkoffin talomuseon ovet sulkeutuivat tammi-helmikuun ajaksi. Museossa on kuitenkin tapahtunut kaikenlaista hiljaiselon aikana.

Joulusesongin jälkeen oli vuorossa museotalon joulukoristeisen pakkaaminen odottelemaan seuraavaa joulua. Kattoon asti ulottuvasta kuusesta otettiin pois joulupallot, käärittiin ne paperiin ja pakattiin laatikoihin. Myös yli sadan vuoden ikäiset kuusenkoristeet, Maria Wolkoffin aikoinaan Pietarista tuomat joulupukki ja jouluenkeli, laitettiin odottelemaan taas uutta joulunaikaa. Joulukoristeiden pois pakkaaminen on aina hieman haikeaa ja talo näyttää hetken aikaa siltä kuin jotain puuttuisi. Ruokasalin pöytään vaihdettiin myös hieman arkisempi kattaus.


Tammikuussa on myös puodin puolella ollut vilskettä. On ollut inventaarion aika. Kaikki postikortit, joulutontut, enkelit, joulupallot ja muut myyntituotteet on laskettu ja merkitty inventaariolistoihin. Inventaario ei ole aivan hetkessä tehty, sillä museokaupassa erilaisia myyntituotteita on aikamoinen määrä.


Tammikuussa alkoi puodin ja museon puolella pattereiden vaihto. Saimme kaikkiin huoneisiin uudet patterit.

Talvitauolla on museon henkilökunnan toimesta tehty talossa suursiivous. Kaikki kauniit koriste-esineet on pyyhitty ja laitettu huolellisesti takaisin omille paikoilleen. Lattiat on pesty, tyynyt imuroitu ja talo odotteleekin nyt raikkaana seuraavia asiakkaitaan. Siivous Wolkoffin talomuseossa on aina hieman erilaista kuin kotona. Voi jopa sanoa, että siellä siivoaminen on mielenkiintoista ja mukavaa.


Helmikuussa järjestelemme puodin ja näyteikkunat uudelleen. Hyllyt pyyhitään, loput jouluntavaroista kannetaan varastoon ja puodin hyllyt täytetään jälleen odottamaan uusia asiakkaita.

Kun Wolkoffin talomuseon ovet avautuvat jälleen maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna, saattaa kevätaurinkokin jo pilkistellä taivaalla. Huhtikuun alkupuolella puoti ja talo saavat valmistautua juhlien juhlaan, pääsiäiseen. Silloin talomuseo koristellaan Wolkoffin suvun perinteiden mukaan ja kauniit pääsiäiskoristeet otetaan varastoista taas esille.


Teksti: Mari Tams
Kuvat: Lappeenrannan museot




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kävellen Lappeenrantaa tutuksi Lappeenrannan vanhojen sahojen maisemia

Arjen ja yllätysten monumentit - museoharjoittelussa kulttuuriympäristötiimissä

Kaupunkinäkymiä Lappeenrannan vanhan vesitornin näköalatasanteelta