Museon kulisseissa

Työt valmiina ripustettavaksi


Lappeenrannan taidemuseon viikko on ollut kiireinen, kun uutta Kaakko18- näyttelyä on rakennettu ja edelliset näyttelyt on purettu tieltä pois. Saleista kuuluu työn ääniä, puheen sorinaa ja ovikello soi lakkaamatta näyttelyyn valittujen taiteilijoiden tuodessa omia töitään museolle.


Museomestari Matti työn äärellä
Näyttelyiden vaihtoviikot ovat museossa työtään tekeville kiireistä aikaa, erityisesti museomestareille ja näyttelyamanuensseille ja usein työpäivät venyvät kovinkin pitkiksi. Kotona käydään lähinnä nukkumassa ja syömässä.
Rakennustöissä saattaa myös taiteilijat olla tekemässä omia ripustuksiaan ja rakentelujaan. Tänäänkin seurasin kun työryhmä Ahola, Knaapi ja Sokura vuorasivat punaisilla tiskiräteillä yhtä hallin nurkkausta.  Tilan valkoiset seinä ovat nyt saaneet vaalenpunaisen pinnan ja tunnelma tilassa on tyystin toinen kuin vielä viime viikolla.


Taiteilijat työn touhussaMyös museomestarit ovat tilan muutoksen mestareita, pelkällä valaistuksella saa aikaiseksi valkeasta, tylsästä huoneesta jännittävän aarrekammion.  Jokaisen näyttelyrakentelun jälkeen tuntuu kuin olisi tullut tyystin uuteen rakennukseen.


Ensi viikolla, perjantaina 19.1.2018 klo 18, museon näyttely avautuu kaikille avointen avajaisten merkeissä. Näyttelyyn pääsee tutustumaan ti-su 11-17 välisenä aikana aina maaliskuun 18. päivään asti. Maanantaisin taidemuseo on suljettu.


Hanna, yleisötyön amanuessi

Kommentit