KÄSITTELYSSÄ RATSUVÄKIMUSEON ESINEET

KÄSITTELYSSÄ RATSUVÄKIMUSEON ESINEET


Tänä kesänä täysin uudistettuna avautuvan Ratsuväkimuseon näyttelyn rakennus on käynnissä ja kokoelmien parissa työskentelevät henkilöt käyvät läpi näyttelyyn tulevaa esineistöä. Esineet huolletaan, niiden luettelointitiedot tarkistetaan, ne kuvataan ja tämän jälkeen ne ovat valmiita lähtemään säilytystiloilta näyttelyyn. Näyttelyn lisäksi valtaosaan esineistä voi tutustua myös Lappeenrannan museoiden Finna-näkymän kautta, toki itse näyttelyssä paikan päällä esineistä on esillä enemmän tietoa ja tarinoita.
Tässä muutamia poimintoja läpikäydyistä esineistä, näiden perusteella voi arvailla, millaisia kokonaisuuksia näyttely pitääkään sisällään…
Jykevät, rautaiset jalusimet, joiden valmistusajaksi on arveltu 1500-luvun loppu/1600-luvun alkupuoli. Ratsuväkimuseon kokoelmat.Ratsupoliisin sapeli, miehistön rakuunašaška, m/1881. Yleisesti miehistön käytössä ollut malli.

Yksityiskohta sapelista.
Ratsumestari Georg Didrik von Essenin Blanka-hevosen nimikilpi.Eversti Hans Olof von Essenin sodassakin käytössä ollut kiikari. Valmistaja Carl Zeiss.


Uudenmaan Rakuunarykmentin soittokunnan patarummut vuodelta 1922. Kuvan ottamisen jälkeen rummut ovat käyneet konservoitavana, tulosta pääsee katselemaan näyttelyssä.
Jutun kirjoitti Noora Niemi.


Kommentit