EEMUn toiminnasta

Kesä lähestyy vääjäämättä, vaikka sää ei ehkä sitä ilmaisekaan. Alkukesän päiviin olemme saatu kehiteltyä yhtä jos toista eri paikkakunnille. Ensimmäiset kesäkauden tapahtumat ovat jo ensi viikolla 6.6. Miettilän kyläkävely, 7.6. Joutsenon museomatkalaukku -työpaja. Hankkeen tapahtumat ja koulutukset ovat maksuttomia.
Vaikka päivittelen tapahtumien tietoja tänne blogiin, minulle kannattaa ilmoittaa, jos haluatte henkilökohtaista sähköpostia hankkeen toiminnoista.Tapahtumia, koulutuksia, tilaisuuksia


6.6. klo 17.30 Kyläkävely Rautjärven Miettilässä.
Mukana Maa- ja kotitalousnaisten maisemanhoidon suunnittelija kommentoimassa maisemanhoitoa. Kävelyn lopuksi tarjolla kahvit. Järjestäjinä Rautjärven kunta, Elävä Eteläkarjalainen Museoympäristö -hanke, Maa- ja kotitalousnaiset sekä Miettilän nuorisoseura

Kiinnostaako museomatkalaukun tekeminen?
7.6.2012 klo 17 alkaen työpaja Joutsenon Pitäjäntuvalla
Museomatkalaukun avulla museoiden näyttelyistä voidaan viedä makupaloja ja tarjota oppimateriaalia kouluille tai muihin laitoksiin. Laukut voivat toimia myös esimerkiksi muistelun apuvälineinä vanhainkodeissa.
Museolaukun tekemiseen ja sen esittämiseen eri laitoksissa järjestetään kaksiosainen työpaja.7.6. on ensimmäinen osa.
Koulutus alkaa Reetta Tourusen (Teemataide Tmi) järjestämällä työpajalla ja jatkuu Kansallismuseon museolehtorin Hanna Forssellin esityksellä Kansallismuseon museolaukkuyhteistyöstä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa. Koulutuksen aikana pääsee tutustumaan Joutsenon pitäjäntupamuseoon ja tarjolla varmasti kahvit. Työpajan toinen osa järjestetään syyskuussa.
Ilmoittautukaa koulutukseen allekirjoittaneelle 5.6. mennessä.

Millainen paikallismuseo sinua kiinnostaa?
11.6. klo 17.00 EEMU-hankkeen työryhmätapaaminen Savitaipaleen Hakamäellä. Tapaamisessa keskustellaan museotoimikunnan perustamisesta, toimintamallien etenemisestä kunnissa ja mainosvideoiden toteuttamisesta. Toivomme tällä kertaa tapaavamme uusia yhteistyökumppaneita yhdistyksistä, urheiluseuroista, historian ja arkeologian harrastajista tai kotiseutuaktiiveista. Yritämme löytää myös museoyhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä esimerkiksi matkailu- tai hyvinvointialoilta.
Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita museotiloista, museotoiminnasta tai hankkeen toiminnasta.
Ilmoittakaa osallistumisestanne 7.6. mennessä, niin osaan varata kahvia.

11.6. Särentäaitalkoot!  
Kaikki halukkaat saavat talkoissa koulutusta risuaidan tekemisessä Savitaipaleen Hakamäellä, Paimensaarentie 10, 54800 Savitaipale. Talkoot alkavat kello 9.00, mukaan ehtii varmasti vielä puolilta päivinkin. Kaikki mukaan näyttämään taitonsa ja ottamaan oppia! Täältä voi viedä perinnetietoutta kotipitäjiin! Talkoolaisille tarjolla evästä.
Järjestävät Savitaipaleen kotiseutuyhdistys ja EEMU-hanke

28.6. Näin elettiin ennen!
Parikkalassa Hauta-Ollin mökillä ja Meijerimuseolla muistellaan menneitä kello 17.00 alkaen. Osoite: Kirkkokatu 6, Parikkala.
Tapahtumaa ovat järjestämässä Taito Etelä-Karjalan Parikkalan toimipiste, EEMU-hanke sekä Parikkalan 4h.

29.7. Bussiretki Savitaipaleen Hakamäelle ja muutamiin muihin kohteisiin.
Lähtö 9.00 Lappeenrannan linnoituksesta, 10.00 Savitaipaleen kirkossa on perinnejumalanpalvelus, 12.00 alkaen Savitaipaleen kotiseutuyhdistyksen 80-vuotisjuhlallisuudet. Näiden välissä voi vierailla Kirkonrakentajien museossa. Eteneminen Savitaipaleelta n. klo 14. Loppupäivän aikataulu on vielä lyömättä lukkoon. Tiedotan kesäkuun aikana lisää, kun ohjelma varmistuu.
Ilmoittautumiset 25.7. mennessä allekirjoittaneelle.
Järjestävät EEMU-hanke ja Maakuntayhdistys

10.-11.8. Kimpiastiakurssi Ylämaan koululla
15 ensimmäistä mahtuu mukaan! Kertokaa ilmoittautumisen yhteydessä, jos haluatte osallistua vain toisena päivänä. Molempina päivinä on aikaa omakustanteiselle lounaalle.
Sitovat ilmoittautumiset 31.7.2012 mennessä allekirjoittaneelle.
Järjestämässä Ylämaan kotiseutuyhdistys ja EEMU-hanke

Tapahtumiin ilmoittautuminen ja tiedustelut: anna-kaisa.ek(at)lappeenranta.fi tai puhelimitse 040 1309 196.

Kommentit