Taasha myö tavattii, tuutha sie vastakii – tervetuloa näyttelyyn ja ostoksille!

Taasha myö tavattii, tuutha sie vastakii – tervetuloa näyttelyyn ja ostoksille!


Lappeenrannan 370-juhlavuoden kunniaksi Etelä-Karjalan museossa on avautunut näyttely, jossa tutustutaan lappeenrantalaiseen elämänmenoon 1940–50-luvun vaihteesta 1990-luvulle. Valokuvapainotteisessa näyttelyssä päästään näkemään, miten tutut kadunkulmat ovat muuttuneet ja mitä lappeenrantalaisten arkeen kuului muutama vuosikymmen sitten.
Näyttelyssä on valokuvasuurennosten lisäksi esineinteriöörejä ja -vitriinejä sekä digikuvaesityksiä ja filmimateriaalia. Näyttelyn avajaisia vietettiin 18.10.2019, alla muutamia kuvia avajaistunnelmista.

 Kuvat 1 ja 2: Avajaisvieraita tutkailemassa 1980-1990-lukujen kuvasuurennoksia.kuva 2. 

Kuva 3:  Löytyisiköhän itsepalvelumyymälän valikoimasta tutun näköisiä tuotepaketteja? Interiöörin esineet on suurelta osin koottu Etelä-Karjalan museon kokoelmista, mukana on myös muutamia Chymos-lainoja kuten esimerkiksi kuvassa näkyvät makaronituotteet. Kuva 4: Etualalla vilaus kampaamointeriööriin, taustalla pyörii yksi näyttelyn digikuvaesityksistä. Näyttelyn kuvamateriaalista suunniteltiin myös muutamia tuotteita, jotka sopivat mainiosti vaikkapa kääräistäväksi joulupakettiin. Tällä hetkellä museokaupassa sekä verkkokaupassa on saatavilla Taasha myö tavattii –seinäkalenteri vuodelle 2020, pelikortit Lappeenranta 1949 -kuva-aiheella sekä kylpypyyhe viehättävällä kaupunginlahti-kuvalla. Hyvissä ajoin ennen joulua on valikoimaan tulossa vielä kahvipurkki Opelan kahvila-kuvilla sekä postikorttisarja.

Tekstin kokosi Noora Niemi ja kuvat otti Tuomas Nokelainen.

Kommentit