Imatralla tutustuttiin arkkitehtuuriin pyöräillen

Tämän blogin tarkoitus on toimia informaatiokanavana ja tavoitteena on jakaa museoiden hyviksi todettuja käytänteitä ja niistä saatuja kokemuksia. Tarkoituksena ei ole rajata blogia pelkästään hankkeen toimintaa koskevaksi. Siksi on mukava saada sähköpostiin tietoa alueen museoiden tapahtumista ja kuvia niistä.

Ihmiset ovat kiinnostuneita kulttuuriympäristöstään. Yksi parhaista tavoista tutustua siihen on joko kävellen tai pyöräillen. Silloin näkee muutakin, kuin yhden ainoan rakennuksen, jonka viereen bussi pysähtyy. Yhteisen tekemisen avulla toimiston seinien taakse piiloon jäävä museohenkilökunta tulee alueen ihmisille tutuiksi.

Imatran kaupunginmuseo pyöräilytti kaupunkilaisia arkkitehtuurikohteissa. Museonjohtaja Eero Laajon ja intendentti Kalle Pakarisen johdolla tutustuttiin mm. Valtionhotellin, Väärätalon, Kulttuuritalo Virran, Teollisuustyöväen asuntomuseon ja Neitsytniemen kartanon arkkitehtuuriin ja samalla Imatran historiaan. Kaupunginmuseon edustajan mukaan "Retki oli onnistunut, vaikka keli oli hyytävän kylmä".

Reippaat pyöräilijät Imatran Valtionhotellilla.

Työväen Asuntomuseon saunarakennuksen edessä kulkupelit.

Neitsytniemen kartanoa ihailemassa.

 Lähde: Mika Kähkönen, Imatran kaupunginmuseo


Kommentit

  1. Vau! Loistava idea tutustua kulttuurikohteisiin. Pientä hyötyliikuntaa kulttuurinälän kyljessä. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti